Je bevalling blijft je je hele leven bij, we willen er alles aan doen je te helpen er een ervaring van te maken waar je met een goed gevoel op terug kijkt. We weten uit ervaring en uit onderzoek dat vrouwen het meest tevreden zijn als zij zelf de regie hadden tijdens hun bevalling. Als ze zelf keuzes konden maken en gehoord en gezien werden in hun behoeften. Of dat nu een rustige thuisbevalling is waarbij wij je zoveel mogelijk je eigen gang laten gaan (hands off) of dat je kiest voor een poliklinische bevalling in het ziekenhuis waarbij je laagdrempelig gebruik wil maken van bijvoorbeeld pijnstilling.
In de loop van de zwangerschap ga je steeds meer toeleven naar de bevalling. Tijdens het spreekuur krijg je alle benodigde informatie en bespreken we je wensen en vragen, natuurlijk geven we advies over wanneer je ons kunt bellen en hoe je de dienstdoende verloskundige kunt bereiken.

Bij de bevalling bieden we continue ondersteuning, dat betekent dat we bij je blijven vanaf het moment dat je dat nodig hebt. Voor ons is het logisch dat de barende zelf kiest hoe en waar ze bevalt, thuis of in het ziekenhuis, liggend, staand, op de kruk of in bad.

Tijdens de bevalling ben jij degene die de regie voert over de bevalling. We zullen alles in het werk stellen om mee te werken aan de bevalling die jij graag wilt. Je kunt hier meer lezen over waar je kunt bevallen, omgaan met de pijn, de voorbereiding etc.

Sommige vrouwen vinden het prettig om, evt samen met hun partner, wensen en verwachtingen ten aanzien van de bevalling en onze begeleiding op papier te zetten. Dit kan in de vorm van een geboorteplan. 

Hiervoor kun je ons format gebruiken, vul dit in en neem het mee naar het spreekuur dan kunnen we het samen doornemen.

Bevalplan HVH