“Mijn lijf weet precies wat het moet doen”

Voor de vrouwen die meegedaan hebben aan Centering pregnancy geen onbekende zin. Wij zijn er van overtuigd dat een vrouwenlijf kan baren. Als jij vertrouwen hebt in jezelf en degenen die bij je zijn hebben vertrouwen in jou dan is dat het allerbelangrijkste. Een vrouw moet zich tijdens een bevalling volledig op haar gemak voelen, kunnen ontspannen, kunnen bewegen en zelf kunnen bepalen wat er wel en niet gebeurt. Wij zullen je daarbij continu ondersteunen, afhankelijk van wat je zelf prettig vindt zijn we meer of minder aanwezig.

Natuurlijk kun je je voorbereiden op je bevalling, je kunt lezen, een (ontspannings-) cursus doen, je kunt onze online themabijeenkomsten bijwonen.

Graag praten we tijdens het spreekuur of de centering bijeenkomst met je over hoe je het voor je ziet en wat je wel en niet wil, je kan dit ook in een bevalplan schrijven; hoe denk je over dingen als omgaan met pijn, medische ingrepen, omgaan met de baby als deze net geboren is, omgaan met de geboorte van de placenta etc..

Natuurlijk kun je er hier op onze website al wat over lezen. Ook op www.deverloskundige.nl staat veel informatie. Bekijk bijvoorbeeld de filmpjes ‘omgaan met pijn tijdens de bevalling’ 

Daarnaast kun je/kunnen jullie je voorbereiden op de bevalling door een cursus te volgen. Er zijn vele mogelijkheden, het is maar net wat bij je past, je kunt er hier meer informatie over vinden.

Voor ervaringsverhalen over bevallen hebben we hier een mooie link naar de website van deverloskundige.nl: Eerlijke, echte verhalen van andere vrouwen die ervaren hebben hoe het is om te bevallen en die je kunnen inspireren: deverloskundige.nl/krachtigeverhalen

Er zijn ook veel fijne boeken om te lezen. Hieronder wat suggesties:

De geboortebundel van Nina Pierson

Mama’en van Nina Pierson

Ina May’s Guide to Childbirth van Ina May Gaskin

‘Veilig Zwanger’ van Beatrijs Smulders

‘Veilig bevallen’ van Beatrijs Smulders

‘Veilig door de kraamtijd’ van Beatrijs Smulders

‘Duik in je weeen’ van Carita Salomé