Voor informatie en advies over anticonceptie kun je bij ons terecht, we schrijven recepten voor en plaatsen spiraaltjes, alle vrouwen zijn hiervoor welkom, dus ook als je niet bekend bent in onze praktijk of (nog) geen kinderen hebt.

Na de bevalling kan anticonceptie weer belangrijk worden. Op enig moment komt je cyclus weer op gang, wanneer dat is verschilt per vrouw. Het geven van borstvoeding kan hier invloed op hebben, het duurt dan meestal langer voor je cyclus weer op gang komt. Borstvoeding geven beschermt niet tegen zwanger worden tenzij je daarbij een aantal regels in acht neemt. Bedenk dat je meestal een eisprong hebt voor de menstruatie, je bent dus mogelijk vruchtbaar voordat je de eerste keer weer ongesteld wordt. Na een miskraam kun je na 10 dagen weer een eisprong hebben

De keuze voor welke vorm van anticonceptie je wilt gebruiken is natuurlijk erg persoonlijk. Hieronder een overzicht van de verschillende vormen van anticonceptie. Na een miskraam of een bevalling zullen wij je desgewenst adviseren over anticonceptie.

Zie www.anticonceptie-online.nl en www.anticonceptie.nl