Borstvoeding is het beste wat je je baby kunt geven. Borstvoeding bevat alles wat een baby nodig heeft. Het beschermt tegen allerlei infecties en allergieën. Het beschermt tegen overgewicht, suikerziekte en hoge bloeddruk op latere leeftijd. Het is altijd op de juiste temperatuur, gratis en nog mooi en milieuvriendelijk verpakt ook!

Ook voor moeder heeft het voordelen want het geven van borstvoeding zorgt ervoor dat de baarmoeder weer snel kleiner wordt na de bevalling, waardoor het bloedverlies beperkt blijft. Langdurig voeden verlaagt de kans op borst- en baarmoederhalskanker.

Op dit moment wordt onderzocht of borstvoeding ook beschermt tegen bepaalde vormen van jeugdkanker. Aanwijzingen hiervoor zijn er.

Maar bovenal is het supergezellig en zo natuurlijk om te doen!

Tijdens het spreekuur beantwoorden wij graag je vragen over borstvoeding. Wij raden aan, tijdens de zwangerschap een voorlichtingsavond over borstvoeding bij te wonen. Ook bij borstvoeding geldt: een goed begin is het halve werk. Daarom zullen we je zo goed mogelijk begeleiden bij het geven van borstvoeding tijdens je kraambedperiode.

We bieden ook een lactatiekundig spreekuur aan, Alita van keulen (Icare) is om de week in de praktijk aanwezig, je kunt een afspraak maken bij onze assistente via tel nr 038-4211211. (Gratis als je lid bent of wordt van Icare)

Wij werken nauw samen met het borstvoedingscentrum aan de Assendorperstraat (bij mens&kinders). Hier kun je terecht voor allerlei cursussen, informatie, boeken, hulpmiddelen, kortom alles wat je nodig zou kunnen hebben bij het geven van borstvoeding. Elke donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur is er inloopspreekuur bij Mens & Kinders (m.u.v. schoolvakanties). Tijdens het inloopspreekuur kun je vrijblijvend en kosteloos even binnen lopen voor advies. Er is een lactatiekundige aanwezig om even met je mee te denken. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Als je lid bent van Icare kun je gratis gebruik maken van lactatiekundige hulp via het consultatiebureau.

Voor meer informatie over borstvoeding, zie:

www.borstvoeding.com

www.bvcz.nl

www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/borstvoeding