Het is mogelijk om tijdens de zwangerschap een cursus te volgen. Bijvoorbeeld om je voor te bereiden op de bevalling en het geven van borstvoeding. Er is veel keus in Zwolle, er zijn cursussen voor jezelf of om samen met je partner te doen. De volgende cursussen zijn te volgen in Zwolle en omstreken:

Cursus over borstvoeding in Zwolle:

Voorlichtingsavond Borstvoedingscentrum Zwolle

Bij:  “Mens en Kinders” Assendorperstraat 66

(038) 4527072

www.mensenkinders.nl

Cursussen ter voorbereiding op de bevalling:

Relaxed bevallen vanuit regie:

Nieuw! Deze cursus zal worden gegeven in onze praktijk aan de Willemskade:

Het “Relaxed bevallen vanuit regie” programma is speciaal ontwikkeld voor zwangere koppels. Het programma bevat uitgebreide theorie en praktische oefeningen.

Het daagt jou en jouw partner uit om samen na te denken over de mogelijkheden tijdens zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling. Je gaat samen actief aan de slag!

Het “Relaxed bevallen vanuit regie” programma leert je, naast standaard adem- en ontspanningstechnieken, hoe je vanuit rust en een ontspannen flow kunt bevallen terwijl je regie houdt, omdat je weet wat je wilt.

Dit programma is ook te volgen als privéles, vraag gerust naar de mogelijkheden!

Voor meer informatie en aanmelden: www.invollebloei.com

Sanne Kamp,

tel nr: 06 51985262

email: info@invollebloei.com

Haptonomie:

Haptonomie is de wetenschap van de tast en het gevoel. Deze cursus wordt bij voorkeur aan beide ouders gegeven. Er wordt geprobeerd contact te leggen met het kindje. Tevens krijg je hierbij ademhalingsoefeningen die je helpen tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling. Adressen in Zwolle:

Frida van den Berg
www.haptonomie-zwolle.nl

Martine van der Meulen
Zwangerschapshaptonomie/hypnotherapeut
www.martinevandermeulen.nl

Marja Gerritsen-Bossink en Margriet Aukema
Dalfsen
(0529) 432130

Nienke Mellink
Zwolle/ Kampen
(0)6 224 290 61
www.dezevenderichting.nl

Evelien Witteveen
Hattemerbroek
www.evelienwitteveenhaptonomie.nl

Jolanda Drewes
Hattem
(038) 4446675

Hypnobirthing

Hypnobirthing is een techniek en filosofie. Bij de cursus Hypnobirthing leer je om te ontspannen en je geest volledig te concentreren op datgene waar jij je op wilt concentreren. Beperkende gedachten, angsten en teleurstellende ervaringen leer je los te laten in ruil voor positieve gedachten. Daarbij leer je je lijft te vertrouwen. Samen met je partner leer je hier technieken voor waarnaast hij ook de belangrijke rol van het bewaken van het proces heeft en zorgt dat er naar jou/jullie geluisterd wordt. In Zwolle oa bij:

Peaceful Birth Hypnobirthing Zwolle
Nienke van der Vegte
Hazelaarlaan 31
8024 XA Zwolle
06-15598894
info@peaceful-birth.nl

www.peaceful-birth.nl

Embrace Birth: 

Op basis van Hypnobirthing, Vrije Geboorte & Evidence Based Birth.

Groepslessen of privé.

www.embracebirth.nl

Yvonne van Leijen – Teune, tel nr: 06-81734018

Locatie Groepscursussen:

Beukenallee 2, 8019 BA Zwolle  

Zwangerfit / moederfit:

Bewegen, oefeningen en tips over fit blijven en goede houding, samen met voorlichting over de bevalling. Vaak ook een partneravond. Na de bevalling een vervolgcursus over herstel met oefeningen en bewegen. Voor meer informatie en aanmelden:

www.zwangerfitmoederfitzwolle.nl

Zwangerschapszwemmen:

On Campus (bij Windesheim)
Campus 2-6
088-4697000

www.on-campus.nl

Zwangerschapsyoga:

De nadruk van deze cursus ligt met name op de ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken. Deze kun je gebruiken tijdens de bevalling. Je leert bewust contact te maken met je kindje. Verder maak je kennis met het aanleren van de juiste houding bij het liggen, staan en zitten en de verschillende baringshoudingen.

Namaste (Marianne Bakker)
06-44161797
namastedruyoga@gmail.com

Yoga Zwolle:

Rijnlaan 25
(038) 4215098
www.yogazwolle.nl
info@yogazwolle.nl

YogaYou:

www.yogayou.eu

Zwangerschapspilates:

In de cursus wordt aandacht besteed aan het creëren van een algemeen goede stabilisatie van de rug en het ontwikkelen van een goede controle over de dieperliggende buikspieren. Zij richten zich tijdens de cursus ook uitgebreid op de ademhaling, balans en coördinatie.

www.pilateszwolle.nl

Samen bevallen:

Tijdens deze cursus worden jullie samen uitgebreid geïnformeerd en leren jullie praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er ook steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jouw bevalling. 

Voor meer informatie of om je aan te melden voor een van de cursussen kun je mailen naar: zwolle@samenbevallen.nl

www.samenbevallen.nl

Mom in Balance:

Actief bewegen volgens een programma dat is samengesteld in samenwerking met gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten. Een wekelijkse buitentraining op elk sportniveau onder professionele begeleiding.

Aanmelden via 06-25078202 (Marloes Witteveen)
www.mominbalance.nl

Mindful Zwanger en Bevallen:

Het beste uit alle werelden komt in de Prima Bevallen Training aan bod. Samen Bevallen, Yoga, Mindfulness, Hypnobirthing en een dosis praktijkervaring zijn allemaal onderdeel van deze training. De training wordt in 2 dagen gegeven voor zwangeren en partner.

www.mindfulzwangerzwolle.nl