CTG door je eigen verloskundige

We zijn het nieuwe jaar begonnen met een mooi nieuw project. Sinds 1 januari 2016 maken we zelf een CTG (hartfilmpje van de baby) als je de baby minder voelt bewegen. Je hoeft daarvoor dus niet meer bij voorbaat naar het ziekenhuis. Zo kunnen we goede zorg nog dichter bij huis aanbieden.

ZWANGER

PERSBERICHT

Met gerust hart je baby horen met CTG bij je eigen verloskundige

Het voelen van je baby in de zwangerschap is heel bijzonder. Jij als moeder kent je baby het beste. Wat de baby je vertelt met zijn of haar bewegingen in je buik, is belangrijk. Soms is het echter zo dat je de baby niet meer goed of genoeg voelt bewegen. Je neemt dan contact op met je verloskundige en zij zet indien nodig verder onderzoek in.

Per 1 januari 2016 kunnen zwangeren, wanneer ze de baby niet goed voelen bewegen, bij Echo Enzo en bij de verloskundigenpraktijken in Zwolle, Wezep/Heerde, Elburg, Kampen, Dalfsen en Raalte terecht voor een CTG. Met een CTG wordt de hartslag van de ongeboren baby in de gaten gehouden en kan een indruk gekregen worden van de conditie van de baby. Het onderzoek is alleen betrouwbaar bij de juiste indicaties. Deze praktijken, die lid zijn van het Verloskundigen Plein, kunnen zelf CTG inzetten, wanneer de zwangere de baby minder voelt bewegen. Ze hoeft dus niet bij voorbaat naar het ziekenhuis voor een CTG, maar dat kan gewoon bij haar eigen verloskundigenpraktijk of bij Echo Enzo.

De bekwame verloskundigen van het Verloskundigen Plein werken nauw samen met de gynaecologen van het ziekenhuis Isala. Zo zijn er gezamenlijk afspraken gemaakt en is er indien nodig een meekijkfunctie voor de gynaecoloog. Op deze manier is de CTG-dienstverlening altijd dichtbij.

 

Gezamenlijk wordt door de praktijken van het Verloskundigen Plein – Het Verloskundig Huys, Bakerraad en de Kiem uit Zwolle, Mami uit Wezep/Heerde, ’t Klaverblad uit Elburg, Verloskundigenpraktijk Kampen, de Morgen uit Dalfsen en ’t Hart uit Raalte – al echoscopie, prenatale screening en uitwendige versie bij Echo Enzo aangeboden voor circa 3000 zwangeren per jaar. CTG is een mooie aanvulling op de zorgverlening.

Leave a Reply