Veel mensen vinden het heel bijzonder om een echo te krijgen; even een kijkje in de baarmoeder, je kindje zien, zien hoe het daar beweegt en groeit. Voor partners ook vaak heel bijzonder en een moment om nog wat bewuster de zwangerschap mee te maken. Op al onze locaties maken we echo’s. Jij en je partner kunnen via een scherm meekijken naar de eerste beelden van jullie kindje. Ook krijg je natuurlijk altijd een paar foto’s mee.

De zorgverzekeraars vergoeden 2 echo’s standaard in de zwangerschap; de termijnecho rond 10-12 weken en een screeningsecho bij 20 weken. Ook echo’s op indicatie worden door de basisverzekering vergoed.

Wij bieden je bij de eerste controle rond 8 weken een extra gratis echo aan. Verder maken we echo’s wanneer daar een indicatie voor is bijvoorbeeld bij bloedverlies, bij ongerustheid, bij twijfel over de groei of de ligging van de baby.

Tijdens de intake zullen we bij het bespreken van je persoonlijke zorgpad ook bespreken wanneer we een echo maken. Als je liever niet hebt dat we een echo maken kunnen we daar ook afspraken over maken, jij bepaalt.