Persoonlijk en bereikbaar

Altijd bereikbaar

We vinden het belangrijk dat je met je vragen altijd bij ons terecht kunt. Je kunt via ons mobiele nummer (06-54276359) 24 uur per dag rechtstreeks met de dienstdoende verloskundige overleggen. Ook kun je natuurlijk onze assistentes bereiken via het vaste telefoonnummer (038-4211211). Zij hebben jarenlange ervaring in onze praktijk en kunnen veel van je vragen beantwoorden. Ook is het altijd mogelijk een (extra) afspraak te maken op ons spreekuur.

Persoonlijke overdracht

Uit onderzoek blijkt dat een combinatie van schriftelijk en mondeling overdragen bijdraagt aan goede, zorgvuldige zorg. Wij vinden dit dan ook een belangrijk onderdeel van onze zorgverlening. Dit betekent dat wij de dienstoverdracht daarom altijd persoonlijk en mondeling doen zodat we altijd weten wat er in de afgelopen dienst is gebeurd en wat er in de agenda staat voor de komende dienst.
Ook als je tijdens de bevalling moet worden overgedragen aan een gynaecoloog gaan wij mee naar de Isala voor een mondelinge overdracht. Zo weten wij zeker dat de juiste informatie bij de juiste persoon terecht komt en creëren we korte lijnen.

Praktijkoverleg

Elke donderdagmiddag komt ons gehele team samen voor het praktijkoverleg. We willen graag allemaal persoonlijk op de hoogte zijn van wat er speelt bij onze cliënten. Iedere week bespreken we alle zwangeren die bijna uitgerekend zijn, bijzonderheden die afgelopen week bij (nieuwe) zwangeren naar voren zijn gekomen, alle bevallingen van de afgelopen week en hoe het gaat met de kraamvrouwen en hun baby’s.

Daarnaast worden er andere zorggerelateerde zaken besproken zoals nieuwe protocollen. Regelmatig nodigen wij deze middag gastsprekers uit die met onze zorg te maken hebben, zoals bijvoorbeeld een bekkentherapeut. Of organiseren we een training spoedsituaties in de verloskunde met bijvoorbeeld de ambulancedienst.

Samenwerking gynaecoloog

Elke maand hebben wij een persoonlijk overleg met onze vaste gynaecoloog van de Isala. We bespreken met hem bij medische indicaties wat de beste zorg is en maken dan een passend beleid voor de zwangerschap en/of de bevalling. Ook als van te voren bekend is dat je op een bepaald moment onder de zorg van de gynaecoloog zal komen, word je zwangerschap alvast besproken. Dan is jouw dossier in het ziekenhuis up to date en verloopt een overdracht zo soepel mogelijk.

 

<< terug

Leave a Reply