Contracten zorgverzekeraars 2018

Wij krijgen veel vragen over onze contracten met zorgverzekeraars. Ook voor 2018 hebben wij met de meeste zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Met Achmea (daaronder vallen ook  Zilveren Kruis, Centraal Beheer, Interpolis, FBTO, Avéro Achmea, OZF) hebben wij voor 2018 geen contract. Wij zijn het niet eens met de voorwaarden van deze zorgverzekeraars waaronder wij onze zorg zouden moeten leveren. Daarom hebben we besloten met hen geen contract te sluiten. Elke zwangerschap en bevalling is uniek en heeft begeleiding op maat nodig.
Mocht je verzekerd zijn bij één van de genoemde zorgverzekeraars, zijn er twee mogelijkheden:

  1. Kiezen voor een verzekeraar waar wij wel een contract mee hebben gesloten. Dit zijn alle verzekeraars met uitzondering van genoemde zorgverzekeraar.
  1. Kiezen voor een restitutiepolis. Bij een verzekering op basis van een restitutiepolis heb je recht op volledige vergoeding van de zorg die valt onder de basisverzekering. Een restitutiepolis respecteert je eigen keuze, ook als je kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener. De extra kosten voor een restitutiepolis zijn meestal maar een paar euro per maand.

We hebben van Achmea bericht gekregen dat zij onze zorg voor 100% zullen vergoeden, ondanks dat we geen contract hebben. Het kan zijn dat de rekening niet rechtstreeks naar de zorgverzekeraar kan gaan, maar dat je die zelf moet indienen. Hierover volgt later meer informatie.

Ook als je verzekerd bent bij een niet-gecontracteerde verzekeraar ben je bij ons van harte welkom!

Voor meer informatie:

 www.deverloskundige.nl/hoe-ben-je-verzekerd-voor-verloskundige-zorg

Leave a Reply