Voorbereiding

Voorbereiding

Voorbereiding

Het is goed om je voor te bereiden op de bevalling. We bespreken de bevalling natuurlijk tijdens de zwangerschapscontroles op de praktijk en tijdens centering pregnancy komt het uitgebreid aan bod. We raden je ook aan om samen met je partner of iemand anders die bij je zal zijn tijdens de bevalling onze voorlichtingsavond te bezoeken.

Natuurlijk kun je ook er hier op onze website al wat over lezen. Ook op www.deverloskundige.nl staat veel informatie.  Bekijk bijvoorbeeld de filmpjes ‘omgaan met pijn tijdens de bevalling’ Daarnaast kun je/kunnen jullie je voorbereiden op de bevalling door een cursus te volgen. Er zijn vele mogelijkheden, het is maar net wat bij je past, je kunt er hier meer informatie over vinden.

Voor ervaringsverhalen over bevallen hebben we hier een mooie link naar de website van deverloskundige.nl: Eerlijke, echte verhalen van andere vrouwen die ervaren hebben hoe het is om te bevallen en die je kunnen inspireren: deverloskundige.nl/krachtigeverhalen

Er zijn ook veel boeken om te lezen.

Hieronder wat suggesties:

‘Veilig Zwanger’ van Beatrijs Smulders

‘Veilig bevallen’ van Beatrijs Smulders

‘Veilig door de kraamtijd’ van Beatrijs Smulders

‘Duik in je weeen’ van Carita Salomé

Sommige vrouwen vinden het prettig om samen met hun partner wensen en verwachtingen ten aanzien van de bevalling en onze begeleiding op papier te zetten. Dit kan in de vorm van een geboorteplan. Meer informatie over het geboorteplan vind je hier.