Benodigdheden

Benodigdheden

Benodigdheden

We adviseren je om vanaf ongeveer 37 weken zwangerschap een aantal dingen voor te bereiden:

Het is prettig als de ruimte waarin je gaat bevallen lekker warm kan worden. Veel ruimte is niet nodig.

We vragen je het bed op een hoogte van 80-90 cm te brengen, klossen zijn te leen bij Icare.

We adviseren je er op te letten dat de ruimte waar je gaat bevallen goed toegankelijk is.

Op de kamer waar je gaat bevallen graag klaarzetten:

  • 2 emmers
  • 2 vuilniszakken
  • het kraampakket, (inhoud kraampakket:10 celstofmatjes/onderleggers, een bedzeil, een pak watten, 2 pakken grote kraamverbanden, een flesje alcohol 70%, 2 doosjes steriele gaasjes, een navelklem of cord ring, desinfecterende zeep)
  • 2 kruiken

Verder graag klaarzetten; een tas voor als je naar het ziekenhuis gaat, ook als je van plan bent thuis te bevallen. In de tas: kleding en toiletspullen voor jezelf (warme sokken, extra onderbroeken en een nachthemd/t-shirt om in te bevallen, schone kleding voor na de bevalling), slippers, kleertjes voor de baby (rompertje, pakje, sokjes, jasje, mutsje en omslagdoek), fototoestel. En een geschikt autostoeltje voor de baby.

Wij nemen zelf uiteraard onze verlostas mee, met daarin o.a. de doptone om naar de hartslag van de baby te luisteren, instrumenten voor tijdens de bevalling, handschoenen, materiaal om te kunnen hechten en om medicijnen toe te dienen, bloeddrukmeter, een noodkoffer met materiaal om infuus te kunnen prikken en een beademingsballon met zuurstof. Ook hebben we altijd een baarkruk bij ons.